čtvrtek 8. listopadu 2012

Hi-tech zkouška lásky

Při brouzdání po Netu jsem před mnoha lety narazila na podivnou stránku o detektoru lži, který je umístěn v brýlích a detekuje řeč zkoumaného objektu a tu následně analyzuje. Jestliže dotyčný zkoumaný lže, přístrojek mu to prý pozná na hlase a v brýlích se rozsvítí červené světýlko.
Tyto brýle pravdy vyráběla americká firma "V Entertainment" z New Yorku. http://www.eetimes.com/electronics-news/4046760/Lie-detector-glasses-offer-peek-at-future-of-security-item-1http://www.eetimes.com/electronics-news/4046760/Lie-detector-glasses-offer-peek-at-future-of-security-item-1
V detektorových brýlích se měla využívat technologie, kterou vynalezl matematik Amir Lieberman z Nemesysco v Zuranu v Izraeli, pracující pro armádu v programu boji proti terorismu. Rovněž na těchto webových stránkách bylo, že brýle neslouží jen jako protiteroristické zabezpečení, ale i jako detektor citů a lásky.
Zdálo se mi to poněkud neověřené a barnumovské čili podvodné a opravdu, byl to podvod a Lieberman je podle všeho jen šarlatán https://antipolygraph.org/blog/?p=245.

Nikdy jsem nevěřila a nevěřím na spolehlivé detektory lži. Člověk není stroj a jeho lhaní či pravdomluvnost nebo zamilovanost není možné přesně změřit.
Zřejmě to všechno moc dobře věděli i samotní tvůrci a jednalo se jen o podvod nebo třeba o objednaný humbuk na zmatení všech nepřátel, teroristů a nevěrných partnerů. Kdo ví? A firma jen tak bokem na těch brýličkách něco vydělala.
Cena až 1000 dolarů není zanedbatelná a žárlivců na světě bylo a je. Proč nevydělat na hlouposti a emocích.

Zaráží mě, co už se všechno nestává předmětem spekulativního obchodu a čemu všemu lidé bezhlavě věří. Koupí a naletí.
Prodejná láska, není nic nového. Ano, láska se kupuje odjakživa, ale to není ta LÁSKA, nýbrž eufemismus pro prostituci. Kupovat si zkoušku zamilovanosti? Nevím. Opravdovou a skutečnou Lásku by měl přeci každý poznat sám.

Žádné komentáře:

Okomentovat