úterý 6. listopadu 2012

Ufo na zemi, člověk na nebi...

Auto vystoupalo po serpentýnách až k rozhledně. Byla mlha. Raděj nevylezl z vozu a jel dál. Doma ho čekají v osm, tak to má akorát. Vložil do přehrávače cédéčko. Mužský vemlouvavý hlas tam hovoří o miliónech ztrát na lidských životech a do toho se ozývají smyčce, kytary a nakonec panova flétna… ani nevěděl, proč si oblíbil tuhle operu napsanou podle Welsovy Války světů.
Pomalu sjíždí dolů. Ostré zatáčky skončily, už je naštěstí zas na rovině… "co … co to tam?…"
roztřásly se mu ruce…" to… tak je to pravda!…" chvílemi vykřikuje a chvílemi jen strachy sípe. "jsou tady.. to není možný…jsou…" Musel šlápnout na brzdu, bílý létací talíř, který se chvíli vznášel nad ním, přidal rychlost a zastavil na silnici asi padesát metrů před ním.Poklop se otevřel… někdo vystupuje… nevydržel to napětí a omdlel.
Ze létajícího talíře vylezl starý prošedivělý černoch, přišel k jeho vozu, a když se přesvědčil, že dýchá vyndal z kapsy mobil.." Dobrý den, nezlobte se, tady jsem zas já, tak prosím vás musíte opět přijet k dalšímu případu, teď jsem… počkejte…" zautíkal, aby se podíval na ukazatel…

Nereálná scénka? Budete se divit, ale možná se něco takového někdy přihodí občanům USA. Onen prošedivělý černoch je totiž skutečný člověk, jmenuje se Alfie Carrington je mu přes šedesát let a jeho koníčkem už přes třicet let je sestrojování létacího talíře. Nejedná se o podivínského šílence, ale o "nadšeného amatéra", nemá žádné technické vzdělání, vše se naučil četbou knih a tvrdí, že pokud sežene 40 tisíc dolarů, jeho bílý talíř vzlétne. Jenže peníze shání už roky a i když sežene, nic se neděje.
Létající talíř má průměr 4,5 metrů a v devadesátých letech již minulého století zaujal i odborníky z NASA a Alfie byl pozván na jejich konferenci týkající se takovýchto létajících přístrojů. Údiv mezi odborníky vzbudilo jeho prohlášení, že k práci nepoužívá počítač a dokonce s ním ani neumí pracovat. V dnešní době opravdu neuvěřitelná věc a přes to Carrington založil firmu Vertex Aerospace a obdržel dva patenty. Nevím, jestli je to k smíchu či obdivu, ale o tom rozhodne až výsledek Afieho práce. Pravděpodobnost, že létacím talíř vzlétne je i podle expertů malá, mnoho takovýchto projektů skončilo neúspěchem.Hlavním důvodem a problémem, proč se klasické létající talíře nějak nedaří dostat na oblohu, je jejich rotorový motor a nutnost, aby zvládl kolmý start a přistání a následný normální let, a že by Carrington sám vyřešil tento problém, je podle techniků velmi nepravděpodobné…


Alfie

Žádné komentáře:

Okomentovat