neděle 16. března 2014

Já ti dám ránu



Bojíte se zlodějů a násilníků? Hloupá otázka! Kdo by se těchto grázlíků a grázlů nebál. Snad jen prostomyslná blonďatá naivka. Jenže i ta si v dosti případech s sebou nosí plynové či pepřové spreje a pokud je ráznější povahy, tak na úchyla z kabelky vytáhne elektrický obušek anebo rovnou Magnum (představa něžné ženy tasící zbraň jistě násilníka patřičně vyděsí).
Všechny tyto obranné pomůcky dnes už může nejen blondýnka i svalovec nechat doma. Stačí když budou mít patřičný obleček. Elektrické paletko, blůzku, či sáčko.
Nejedná se o hoax, ale o pravdivou zprávu. V USA totiž už před třinácti lety vyvinuli speciální oblečení, které, když se jeho nositele bude chtít někdo nepatřičně dotknout, násilníka udeří patřičnými volty.
Přednost tohoto elektrického oblečení před jinými sebeobrannými pomůckami a v některém případě i před zbraní je logická - nikdo vám ho nevezme a nepoužije proti vám – tedy pokud se dámy samy nesvléknou.
"Konstrukce" tohoto oblečení je velice jednoduchá - vodič, akumulátor, 9V baterka a patentek skrytý v rukávu. Víc o tomto oděvním vynálezu autoři nikde neuvádějí, je to nasnadě, protože pak by o tom i násilníci věděli vše a oblečky by ztratily část své účinnosti - překvapení.
Tak mě napadá, jak je nějaké to elektrické paletko zajištěno, aby neprobíjelo, a co když vás násilník napadne v dešti? Pak ještě přemýšlím, jak rychle se z něj stane elektrický obušek nebo snad není blůzka -obušek vypnutelná? Kdyby ne, to by nastal problém třeba v tramvaji, když by tam lidi padali jak hrušky po zasažení oděvem. To by bylo na pováženou! Pravda, nositelka či nositel tohoto oděvu asi nebude jezdit městskou hromadnou, natož tou naší. Jenže dáma může zapomenout a přijít do společnosti ve své el. blůze, kamarádka dotyčnou bude chtít přivítat a už se bude válet a koberci aniž by požila nějaký lomcovák.
Za další: Jestlipak výzkumníci odzkoušeli kolik násilníku najednou může takové elektrické paletko vyřadit z provozu? To je rovněž důležité, pokud jen jednoho, tak je nositelce celkem k ničemu. Jenže jsem neviděla policejní statistiky USA ani naše, násilníci možná chodí hlavně sólově.

Když si to shrnu, docházím k názoru, že po takovém oblečku vůbec nebažím.
Ono asi pořád zůstává nejlepší ochranou před nepěknými zážitky, nelézt někam kde to "smrdí".

A před zloději vás stoprocentně uchrání snad jen jediné - vůbec nic nemít, jen svůj mozek. Ono v poslední době se kradou i myšlenky Takže? :-)




Žádné komentáře:

Okomentovat